Arrangementet
Den 12. september var jeg til vinsmagning arrangeret af Philipson Wine.
Philipson har efterhånden prøvet det en del gange og det mærkes. Alt er meget
velorganiseret og klapper bare. Det betyder også, at det ikke er noget problem, at der er
et par hundrede mennesker i ridehuset for at kaste sig over de 150 vine, der tilbydes til
smagningen denne aften.
4 heat & 20 borde
Det er både godt og dårligt, at smagningen er inddelt i "heat" - omgange.
Fordelen er, at det for smagerne er muligt ret hurtigt at få vinen i glasset, fordi de,
der skal skænke vinene kun behøver at skænke fra en eller to flasker. Ulempen er til
gengæld, at man må skynde sig rimelig meget, fordi vinene - ved 4 heat og i alt 2 timer
bliver pillet af bordene efter en halv time.
En yderligere ulempe er, at det er de dyreste vine, der bliver serveret til sidst. Og det
er jo ikke altid de tungeste og mest smagfulde, men nogen gange meget elegante og flotte
vine, der kræver friske smagsløg. På den anden side er det jo fornuftigt, at vi kan
starte med champagne og hvidvine og så arbejde os frem til de lidt tunger vine.
Løsningen kunne måske være at, der i de første 2-3 heat var et bord, hvor der blev
serveret udvalgte dyre/specielle vine, så behøver vi ikke at smage Sassicaia, når vi egentlig aller helst vil
have en øl.
Harro,
15. september |
Mine favoritter
Som det fremgår af omstående beskrivelse af arrangementet er det bestemt ikke
nemt at smage så mange vine i løbet af to timer. Alligevel vover jeg pelsen og nævner
nogle af mine favoritter fra aftenens smaging (med pris pr. flaske ved køb af 12 vine i
kr. - og her sorteret efter pris):
Côtes-du-Rhône Blanc 2000, Guigal, kr. 69,95
Quinta Nova 1997, Late
Bottled Vintage, Burmester, kr. 79,95
Chateau Los Boldos, Chardonnay Vieilles Vignes 2001, kr. 89,95
Il Fiore
2001, Langhe Bianco, Braida, kr. 99,95
Viu Manet
Malbec Special Selection, Colchuga, kr. 129,95
Barbaresco 1997, Produttori
del Barberesco, kr. 169,95 |