Når der virkeligt skal være fest (fx til Nytår), så køber vi de største skalrejer vi kan komme i nærheden af [det er typisk i delikatesseafdelingerne ISO i København var virkelig god og Aldi i Tyskland har nogle fine, megastore frosne rejer]. Varm noget olie på en pande med snittet hvidløg det skal ikke være for varmt, når hvidløgen begynder at tage farve fjernes den fra olien og kasseres. Herefter varmes olie op til højeste temperatur og rejerne kommer i. De skal steges ca. 2 min. på hver side. Drys med groft havsalt og server med en let icebergsalat, ciabattaboller og citron. Dertil drikkes som de eneste rigtige en tør mousserende vin champagne, sekt eller cava alt andet ville være en forbrydelse. "Det er bedre end sex!", plejer Helle at sige. Jeg har det svært med fisk, det vil jeg gerne indrømme. Jeg er sart overfor ben og den meget intense fiskesmag, der kan forekommer, dog typisk når fisken er tilberedt forkert eller er for gammel. Det var derfor for mig en åbenbaring, da jeg første gang fik serveret tun faktisk foretrækker jeg i dag en go grillet/stegt tunsteak fremfor en oksebøf. En yderligere fordel er at det stort set er umuligt at ødelægge en tunsteak: Bed fiskehandleren om at skære fileterne i pæne, tykke skiver (2-3 cm), tør fileterne med et styk køkkenrulle og drys med havsalt og groftkværnet sort peber. Steg 2-3 minutter på hver side og server med nye kartofler og grønne bønner.
|
Menuer anno 1940JagtmiddagKastanjesuppe Farseret Gedde med Peberrodsflødeskum Fasan med franske Kartofler og Bladsalat Appelsinkage HerremiddagGule Ærter kogt på sprængt Gaas Haricots verts med Ost Oldemors Æbleskiver Ungt selskab med dansChampignons og Spinat paa Selleri Kalvefilet med franske Kartofler og Agurkesalat og Kompot Eidammerboller fyldt med Flødeis DaabsmiddagSkildpaddesuppe Laks med Sauce Hollandaise Kalveryg surprise Oste-Medailler Marengskage med Appelsinis |
Vi er alle meget begejstret for at grille. Det hænger nok ikke kun sammen med smagen, men også med, at det er noget mere afslappende at sidde udenfor på terrassen i dejligt solskinsvejr og grille. (Jeg har i flere år gerne villet lave en statistik om hvor mange gange vi griller, fordi jeg tror, at det vil være en reel afspejling af, hvor godt vejret rent faktisk har været grilldage i stedet for graddage. I år er jeg så begyndt.) Kød: Næsten alt kød kan bruges på grill:
Fisk: Prøv et fiskespyd med tun, laks og store skalrejer. Grøntsager: De fleste grøntsager kan grilles, vi har haft stor succes med:
|