Bland hakket oksekød af en god kvalitet med salt,
peber og hakkede cornichons. Form bøffer og steg på panden ca. 10 minutter på hver side
afhængig af størrelse.
Tip: Som variation kan kapers anbefales i stedet for cornichons.
1 kg hakket oksekød røres med 2-3 æg, 1½
deciliter rasp, salt, peber, 1 stort finthakket løg, 1 hakket rød peber og 4-5 fed
presset hvidløg og ca. 100g feta i små tern.
Formes til små frikadeller, der steges på panden.
Bland hakket kalv & flæsk med æg, rasp, meget
finthakket løg, salt og peber.
Formes til små boller til bl.a. aspargessuppe eller større boller til boller i karry.
Anbring bollerne forsigtigt i kogende vand til de svømmer på overfladen. Afkøl og frys
ned i passende portioner. |
Der bliver efter min mening drukket alt for lidt
hvidvin, så jeg har valgt at præsentere en del gode hvidvine.
Til gengæld er det ikke planlagt men næppe tilfældigt at der er så mange
vine fra oversøiske vinlande (Chile, Argentina, New Zealand og Australien). Jeg mener, at
man i den billige ende klart får mest for pengene her. Og jeg vil gerne indrømme, at
især de røde vine fra de såkaldt nye vinlande rammer min smag for fyldige vine. Det er
næppe heller tilfældigt, at de fleste vine er fra Netto/Dansk Supermarked de må
virkelig have gode indkøbere.
Når der ikke er nogen tyske vine med på listen, så er det simpelthen fordi det ikke er
muligt at købe god tysk vin i danske supermarkeder.
Hvide
Op til 50 kr.
Pinot Grigio, Lamberti, Italien, Netto,
35,-
Kumkani, Sauvignon Blanc, Sydafrika, Netto
40,-
Lindemans Bin 65, Chardonnay, Netto 40,-
Selaks, Sauvignon Blanc, Netto 50,-
Over 50 kr.
Banrock Station, Chardonnay, Australien,
Bilka 53,- (tilbud 3 for 98,-).
Caliterra, Chardonnay, Chile,
Superbest m.v. 55,-
Røde
Op til 50 kr.
Gato Negro, Cabernet Sauvignon, Chile,
Fakta 30,-
Cantina Tollo, Montepulciano
dAbruzzo, Italien, Netto 35,-
Promessa Primotivo, Phillipson, 40,- ved 12
flasker.
Trivento Reserve, Syrah/Malbec, Netto, 50,-
Over 50 kr.
Parallel 45, Cotes du Rhone, Gobi
(desværre kun i København), ca. 60 kr.
Trio, Cabernet Sauvignon, Chile, FDB 60,-
Vina Errazuriz, Chile, Cabernet Sauvignon,
H.I. Hansen 70,-
Bodega Valentin Bianchi, Argentina, Elsa,
Malbec, H.I. Hansen 70,-
Masi Campofiorini, Ripasso, Italien,
Bilka/Føtex, 80,-
Alle priser er ca. priser i danske
kroner. De fleste vine der fås i Netto kan også købes i Bilka/Føtex - normalt dog til
lidt højere priser. |
Til Høkasse kan bruges en
almindelig Trækasse med tætsluttende Laag. Kassen udfores med sammenkrøllet Avispapir,
der skal fylde hele Kassen, saa Gryden, naar den sættes ned, selv former Fordybningen.
Gryden dækkes med flere Lag sammenlagte Aviser, og Laaget lægges på Høkassen.
Det kan i mange Tilfælde være praktisk at bruge Høkassen, enten for at spare paa
Brændselsmaterialer, eller hvis Husmoderen vil aflastes for en Del af Tilsynet med Mad,
der kræver langvarig Kogning.
Det er en Hovedregel, at Mad der skal sættes i Høkasse, først skal have en Forkogning.
Gryden maa pakkes saa hurtigt ned i Høkassen, at Maden ikke er gaaet af Kog.
Man kan bruge Høkassen til Eftermørning af Kød, Gryn, nogle ganske enkelte Grønsager,
f. Eks. Rødbeder og uskrællede Kartofler, derimod aldrig til skrællede Kartofler.
Sødmælk maa ikke sættes i Høkasse.
Stiller man Suppe med Urter og Kød, der kræver flere Timers Eftermørning i Høkasse,
bør man, efter ca. 2 Timers Forløb, tage Gryden op af denne, da Temperaturen i Gryden
ret hurtigt synker ned til at saadant Minimum, at Bakterier vil kunne trives særligt godt
deri, og dette maa fremfor alt undgaas. Derfor anbefales det, ved ovennævnte Ret atter at
bringe den paa Kogepunktet før den paa ny sættes i Høkasse for at færdigmørnes (s.
202). |